Say no to pump

9 Sebab Tidak Guna Pam Zakar Untuk Pembesaran

Jika anda ingin zakar yang lebih besar, tidak perlu menggunakan pam zakar. Pam zakar adalah alat yang murah yang membuat ereksi anda lebih besar secara sementara tetapi ia boleh mendatangkan risiko kesihatan yang tidak baik kepada pengguna.

Sebelum itu, apakah pam zakar dan bagaimanakah ia berfungsi?

Pada dasarnya, pam zakar adalah alat yang dikatakan mampu  membesarkan zakar anda melalui ereksi yang lebih besar. Ia datang dengan tiub berongga dan mengepam darah ke dalam zakar dengan mewujudkan vakum. Seterusnya gelang getah yang diletakkan di sekeliling pangkal zakar akan memerangkap darah. Ini akan membolehkan zakar anda tegang. Walau bagaimanapun, zakar anda akhirnya akan kembali kepada saiz asal setelah pam dilepaskan.

Pam zakar biasanya digunakan oleh orang-orang yang mempunyai diabetes  atau masalah yang bergantung kepada peredaran darah yang kronik. Orang-orang ini tidak dapat mencapai ereksi keras disebabkan oleh aliran darah yang lemah jadi pam zakar adalah penyelesaian sementara bagi mereka.

Apakah faedah menggunakan pam zakar?

Seperti disebutkan di atas, pam zakar boleh membantu lelaki dengan ereksi sementara. Ia boleh membuat zakar kelihatan lebih besar  tetapi ia tidak boleh membesarkan zakar secara kekal. Sekali pam dicabut, darah akan mengalir kembali ke tubuh dan menjadikan zakar ke saiz asal.

Jadi, apa risiko dan kelemahan dalam menggunakan pam zakar?

1) Menggunakan pam zakar ketika melakukan hubungan seks adalah tidak normal. Pasangan anda akan merasa tidak selesa.

2) zakar anda akan berasa kebas atau menjadi berubah warna, dan kurang deria apabila disentuh.

3) Anda mungkin merasakan banyak ketidakselesaan semasa ejakulasi kerana cincin penyempitan pada pangkal zakar

4) Jika tidak digunakan dengan betul, pam zakar adalah alat yang berbahaya. Anda perlu mendapatkan satu tolok tekanan yang boleh dipercayai dan arahan yang jelas. Terlalu banyak tekanan boleh menyebabkan kerosakan yang serius kepada zakar anda kerana ia boleh menyebabkan saluran darah pecah dan kulit melepuh.

5) Ia tidak boleh membesarkan zakar anda secara kekal. Ia hanya membuat ereksi anda lebih besar secara sementara.

6) pam zakar cenderung kepada nipis zakar, zakar lemah dan mengurangkan “erection uptime”

7) pam zakar mungkin mengubah bentuk zakar atau memberi anda “lymph blisters”

8) Anda boleh menjadi terlalu bergantung kepadanya dan tidak boleh mendapatkan ereksi tanpanya

9) Anda boleh menjadi  mati pucuk secara sementara. Kerana cincin dipangkal zakar menghalang aliran darah ke dan dari zakar, ia boleh merosakkan tisu-tisu zakar dan menyebabkan mati pucuk sementara.

Walaupun pam zakar boleh bekerja untuk memberi anda ereksi untuk tempoh yang singkat (kira-kira setengah jam), penggunaannya adalah berisiko tinggi.

Untuk recap, pam zakar bekerja dengan meletakkan tiub ke atas zakar anda dan kemudian udara dipam keluar dari tiub untuk mewujudkan vakum. Zakar menjadi bengkak untuk reksi buat sementara waktu.

Dengan risiko yang begitu banyak dan manfaat yang sedikit, seseorang benar-benar harus berfikir dua kali mengenai penggunaan pam zakar, sama ada untuk mendapatkan ereksi atau mendapat zakar yang lebih besar.

Ada pelbagai alternatif lain yang lebih selamat dan berkesan untuk tujuan yang sama.

 

16 Responses to Say no to pump

 1. amar says:

  sya berminat untuk jd dealer…camner yer???

 2. zul says:

  slm wbt..sy nk tya, bagaimana pula dgn vimax extender, adakah selamat digunakan, dn adakah kesan dr alat trsebut kekal? hrap dpt membantu..terima kasih.

 3. nohd nasir harun says:

  saya minat jadi dealer..bagaimana cara nya

  • admin says:

   untuk jadi agen, sila hubungi En. Hazrulnizam, 013-6163163

   • Ishak ISmail says:

    Saya berminat hendak membeli untuk kegunaan sendiri tetapi saya punyai latar sakit perlu sentiasa makan ubat doctor.Nama ubat waffarin iaitu mencairkan darah saya .Saya rakyat spura bagaimana dgn penghantarannya atau bolih saya dtg ke JB dan membelinya,sekian terima kasih

    • admin says:

     Boleh guna tiada masalah kerana intensive oil dan serum utk kegunaan luaran sahaja.
     Sila berhubung dgn En. Nizam di JB,
     Johor Bahru
     – En. Hazrulnizam, 013-6163163

 4. MANI says:

  saya nak jadi affiliate produk ni. Boleh ke?

 5. syakirin says:

  salam, saya syakirin, berminat nak jadi dealer lah. macam mana ye? kalau boleh, yuran biarlah minima, saya baru je bekerja di sebuar syarikat swasta dan memerlukan kerja parttime… harap tuan sudi membantu saya….saya berminat nak berniaga secara online..saya rasa produk ini ada potensi yang amat besar dan nampak meyakinkan…. sila hubungi saya melalui email ya tuan… terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *